AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Mercedes-Benz
Iveco Czech Republic, a.s.
Siems & Klein


Opravdový Patriot pochází z Německa

Přestože skutečnou domovinou Jeepu jsou Spojené státy americké, výstavní kousek z Frankfurtu nese nálepku Made in Germany. Do parády si ho totiž vzala tuningová firma Startech.

Dynamický vzhled, takové bylo zadání stylistům německé tuningové firmy Startech při úpravách Jeepu Patriot. Ti proto vůz osadili především novými litými koly, které má firma v nabídce v devatenácti a dvacetipalcovém rozměru (největší exkluzivitu zaručují dvacetipalcové ráfky Monostar IV osazené pneumatikami o rozměru 245/40 R20) a řadou chromových doplňků, mezi nimiž vynikají kryty venkovních zrcátek. Startech kromě toho vybavil Jeep ochranou podvozku (je totiž nižší o 30 mm), jejíž části vykukují jak vzadu, tak i vpředu, kde ladí s tažným okem.

Firma se mimo jiné podívala i na motor, turbodieselový dvoulitr totiž ve standardu produkuje pouze 138 koní. Po zásahu se ale již na všechna kola přenáší 178 koňských sil a rovněž také 360 Nm točivého momentu, který je k dispozici již při 1.750 otáčkách. Zrychlení 0–100 km/h se tak zlepšilo na 10,6 s, nejvyšší rychlost pak vystoupala až na 204 km/h, což je na terénní vůz pozoruhodné.

Ještě pozoruhodnější je ovšem luxus, který vládne kabině. Kromě všudypřítomných log úpravce jsou to hliníkové pedály, velurové koberce či čalounění Mastikem a Alcantarou. Startech se navíc podíval i na audio systém, stejně jako nahradil některé lacině vypadající plasty za mnohem kvalitnější kousky.

Autor: P2P

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Siems & Klein
Standox
BOSCH
Mitsubishi Motors Česká republika
Toplac s.r.o.