AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Iveco Czech Republic, a.s.
BusPoint
ContiTrade Services s.r.o.


Ve Španělsku odstartuje provoz letištních elektromobilů „Follow me“

Na španělských letištích se na pozadí běžného každodenního ruchu a burácení motorů letadel rozeznívá nová, tišší melodie.

Letištní společnost AENA se rozhodla zakomponovat do svého letištního vozového parku vozidla na elektrický pohon a pro dodání a provoz dobíjecích stanic si vybrala společnost GE Energy a španělskou energetickou společnost Endesa.

Divize Industrial Solutions společnosti GE Energy dodá 53 dobíjecích stanic DuraStation pro letiště společnosti AENA v Madridu, Barceloně, Palmě a Lanzarote.

Stanice DuraStation umožňují rychlejší dobíjení díky vyššímu napětí a proudům s využitím specializovaného vybavení a konektorů. Stanice budou začleněny do energetické infrastruktury letišť a k nabíjení vozidel budou využívány levnější, noční energetické tarify.

Společnost AENA na základě tohoto tříletého pilotního programu posoudí, zda nahradit vozidly na elektrický pohon celý vozový park. V budoucnu by pak snad mohly elektrické vozy začít využívat i další společnosti působící na letištích.

Vedle rozrůstajícího se sortimentu dobíjecích stanic pro elektromobily nabízí společnost GE Energy také všechny veškeré elektrické systémy a technologie pro inteligentní sítě nezbytné pro vybudování a provoz komplexní infrastruktury pro elektrická vozidla.

„Je nám potěšením spolupracovat s tak prozíravými společnostmi jako jsou AENA a Endesa,“ uvedl Todd Johnstone, výkonný ředitel divize Industrial Solutions společnosti GE Energy. „Přední výrobci v současnosti uvádí své elektrické vozy na hlavní trhy. Jejich rozšíření však bude nutně předcházet nákladná výstavba rozvodné sítě a budou to právě společnosti jako GE Energy, AENA a Endesa, kdo poskytne technologie, znalosti a investice potřebné pro její realizaci.“

Podle současný odhadů bude muset na každý elektrický vůz v provozu připadnout 1,5 dobíjecích stanic. Jen v Evropě by se do roku 2015 měl prodej elektrických vozů vyšplhat na půl milionu kusů ročně.

Společnost GE coby zapřisáhlý zastánce elektrických vozů podepsala 15. září 2011 memorandum o porozumění s francouzským výrobcem automobilů PSA Peugeot Citroën.

Cílem této spolupráce je zavést spolehlivé obchodní modely pro odvětví elektrických vozů. Svůj zájem o sektor elektrických vozů společnost GE dokázala podepsáním smlouvy o nákupu 1000 elektromobilů od společnosti PSA Peugeot Citroën do roku 2015 pro své provozy v Evropě.

Loni společnost GE oznámila svůj záměr nakoupit pro své pobočky po celém světě 25 000 elektromobilů k využití jako firemní vozy a k pronájmu podnikovým klientům prostřednictvím divize Fleet Services.

O společnosti GE:

GE (NYSE: GE) je společnost působící v oblasti infrastruktury a financí, která má za cíl řešit nejaktuálnější světové problémy. GE usiluje o inovace v oblasti energie, zdravotnictví, dopravy a infrastruktury. Zaměstnává přes 300 000 lidí ve více než stovce zemí světa.

Společnost GE přispívá do odvětví výroby energie technologiemi a servisními řešeními, které jsou založeny na závazku kvality a inovace. Společnost pokračuje v investicích do nových technologických řešení a prostřednictvím strategických akvizic posiluje svou lokální přítomnost a lépe pečuje o své zákazníky po celém světě. Jednotlivé divize společnosti GE Energy www.ge.com/ener­gy – GE Power & Water, GE Energy Management a GE Oil & Gas – s více než 90 000 zaměstnanci po celém světě a tržbami za rok 2010 ve výši 38 miliard USD vzájemně úzce spolupracují a poskytují integrovaná řešení v oblasti produktů a služeb pro všechny součásti energetického průmyslu včetně uhlí, ropy, zemního plynu a jaderné energie, obnovitelných zdrojů jako je voda, vítr, solární energie či bioplyn a dalších alternativních paliv, i technologií modernizace rozvodné sítě, aby dokázaly naplnit energetické potřeby 21. století.

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




auto MOTOL BENI a. s.
Toplac s.r.o.
BMW Group Česká republika
Standox
Iveco Czech Republic, a.s.