AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
BusPoint
Iveco Czech Republic, a.s.
Mercedes-Benz

Kde se právě nacházite:  > Úvodní­ stránka  > Auto - magazín  > Hromy, blesky a modrobílá vrtule

Hromy, blesky a modrobílá vrtule

Chcete znát recept na über-sedan? Vezměte jednu sadu 20palcových kol, jeden bodykit a la M3 a jeden desetiválcový motor, dejte to všechno dohromady, orazítkujte logem Hamann a máte hotovo.

Frankfurtský autosalon se stal důkazem, že závody ve zbrojení byly opět rozpoutány plnou silou. A zdá se, že nejúčinnější zbraní jsou vozy s modrobílou vrtulí ve znaku, které na zádi vozí číslovku 3. Je přitom jedno, zdali se jedná o produkty standardní, nebo ty od sportovní divize M. Důležitější jsou ovšem následující úpravy, zejména ty, jež se týkají motorového prostoru. Nic menšího než vidlicový desetiválec určený původně pouze pro modely M5/M6 se totiž pod kapotou s mocnou boulí (v anglicky hovořících zemích je tento designový prvek uváděn jako speed bump) nesmí objevit. Jeho standardních 507 koní přitom zdaleka neznamená konečnou, jediným limitem je tak pouze schopnost sedmistupňové převodovky SMG dosáhnout nejvyšší rychlosti 335 km/h.

Hamann, tuningový specialista na vozy BMW, na to šel přesně podle tohoto receptu a výsledkem je Thunder (Hrom), čili jakýkoliv benzinový model řady 3, ovšem osazený bodykitem z verze M3 (navíc patřičně upraveným) a motorem V10, který byl vyladěn na 560 koní a 574 Nm. Sprint z klidu na stovku tak vůz zvládne za 4,2 s, přičemž řidič musí dávat velký pozor, aby zadní pneumatiky o rozměru 325/25 ZR20 neusmažil rovnou na místě.

Cena veškerých úprav přitom záleží pouze na vaši fantazii a bankovním kontu, veškeré aerodynamické komponenty totiž mohou být karbonové, přičemž tento materiál dominuje i interiéru. Další modifikace zahrnují brzdy, výměnu pružin a tlumičů či navození závodních pocitů v kokpitu za pomoci sportovně tvarovaného volantu ve stylu F1.

Autor: P2P

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Standox
Siems & Klein
Mitsubishi Motors Česká republika
Mitsubishi Motors Česká republika
KIA MOTORS CZECH s.r.o.