AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Siems & Klein
Mercedes-Benz
Iveco Czech Republic, a.s.


Toyota zahajuje výrobu nové generace řady Auris

Toyota do svého britského výrobního a dodavatelského řetězce pro nový Auris investovala již cca 185 mil. liber (tj. cca 230 mil. eur); v rámci projektu bylo přijato na 800 pracovníků a všem byla nabídnuta možnost zapojení do učňovského programu Toyota

Toyota je hrdá na svůj výrobní program ve Velké Británii, který dnes dospěl k dalšímu významnému milníku, jímž je oficiální spuštění výroby zcela nového modelu Auris ve výrobním závodu v Burnastonu. Dr. Vince Cable, ministr obchodu Velké Británie velmi ocenil nepřetržité investice Toyoty do britských aktivit této automobilky, kam spadá i výroba nového kombi Auris Touring Sports. Tato verze se zde začne vyrábět v průběhu příštího roku.

Didier Leroy, prezident a CEO Toyota Motor Europe, zdůraznil důležitost Velké Británie v celkové strategii společnosti v oblasti výroby automobilů a motorů pro evropské trhy.

Při této příležitosti uvedl: „Toyota se již před 20 lety rozhodla pro Velkou Británii při hledání místa pro své první výrobní centrum v Evropě a pravidelně zde významně investuje k dalšímu rozvoji a rozšiřování provozních činností TMUK. Srdcem naší evropské strategie je nový Auris a my očekáváme, že posílí naše prodejní výsledky v segmentu rodinných vozů. V dané třídě se jedná o jedinečnou nabídku, neboť u tohoto modelu může zákazník volit mezi zážehovým, vznětovým nebo plně hybridním pohonem, ale i mezi karosářským provedením hatchback a novým kombi (Touring Sports). Členové našeho týmu TMUK v Burnastonu i v motorárně Deeside nepřestávají dokazovat, že jsou schopni nabídnout špičkovou kvalitu a efektivitu, tedy klíčové parametry pro budování naší pozice na vysoce konkurenčním trhu. V souvislosti s našimi investicemi do nového Aurisu můžeme s potěšením oznámit, že zvyšujeme počet našich pracovníků v TMUK a vytváříme další pracovní místa u našich dodavatelů.“

Rozhodnutí vyrábět v závodu TMUK nový hatchback Auris i variantu kombi označovanou Touring Sports doprovázela investice Toyoty ve výši přibližně 185 mil. liber (tedy cca 230 mil. eur) – z toho asi 85 mil. liber (tj. 105 mil. eur) připadá na dodavatelský řetězec. Celkové investice automobilky Toyota ve Velké Británii od roku 1992, kdy své provozní aktivity v této zemi zahájila, již přesáhly 2,1 mld liber (tj. 2,6 mld eur). Přínosem tohoto projektu je i zvýšení zaměstnanosti; společnost TMUK již přijala na 800 sezónních pracovníků. Není bez zajímavosti, že všem těmto pracovníkům byla nabídnuta možnost zapojit se do učňovského výrobního programu Toyota.

Nový Auris i Auris Touring Sports se budou vyrábět v Burnastonu společně s modely Avensis. Jde o nejnovější modely vyráběné v tomto závodu, který od zahájení své činnosti v roce 1992 vyprodukoval již přes 3,25 milionu vozů. Většina vozů vyráběných závodem TMUK se exportuje do Evropy, stejně jako tomu bude u nového modelu Auris.

Nový Auris a Auris Touring Sports se bude vyrábět ve variantě se zážehovým, vznětovým nebo plně hybridním pohonem. Burnaston se pyšní postavením prvního evropského závodu, který začal vyrábět mainstreamový model s hybridním pohonem (model Auris Hybrid v roce 2010). Některé z motorů určených pro nový Auris, zejména pak jednotka 1,8 l používaná v hybridní verzi, bude dodávat motorárna v Deeside, kde se od zahájení provozu vyrobilo již přes tři miliony pohonných jednotek. Burnaston jako jedna z vlajkových lodí mezi ekologicky šetrnými výrobními závody automobilky Toyota pokračuje v zavádění účinných opatření na ochranu životního prostředí, která výrazně přispěla ke snížení emisí, produkovaných odpadů i spotřebované energie.

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Siems & Klein
BOSCH
auto MOTOL BENI a. s.
Iveco Czech Republic, a.s.
KIA MOTORS CZECH s.r.o.