AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Iveco Czech Republic, a.s.
Interaction s.r.o.
Auto Fit, spol. s r.o.

Kde se právě nacházite:  > Úvodní­ stránka  > Auto - magazín  > Novinka firmy Christ pro rok 2013

Novinka firmy Christ pro rok 2013

Přímý pohon rotačních kartáčů portálové myčky automobilů

Christ je synonymem pro inovativní, vysoce kvalitní a bezpečné řešení pro provozovatele a koncového uživatele. Při vývoji nového přímý pohon byl dán důraz na vývoj, který zvyšuje výkonnost systémů mytí pro automobily, dále je snížena spotřeba energie Kromě toho je také zkrácena doba mytí bez ztráty kvality mytí a sušení.

Návštěvníci si mohli prohlédnout tuto novinku na výstavě Automechanika na podzim 2012 na mycí lince PRIMUS Vitesse.

Principem novinky je využití elektronického frekvenčního řízení motoru kartáče, které nahrazuje mechanickou převodovku s ozubenými koly. U tohoto řešení je také možnost plynulé změny otáček.

PRIMUS Vitesse v závislosti na zvoleném mycím materiálu snižuje spotřebu energie pro motory o 10–30 %. To snižuje již provozní náklady, to je při současných cenách důležité v budoucnosti ještě důležitější.

S přímým řízením, rychlosti kartáče lze realizovat u myčky vylepšení výsledků čištění. Tato regulace rychlosti je také efektivně použita u horního kartáče. Válec s rychlou rotací 300 1/min se dokonale vysuší a nezbyde žádná zbytkové voda, která může odkapávat během sušení na vozidle.

V závislosti na zvoleném mycím materiálu v různých rychlostech, je nutno u konvenčních pohonů měnit převodovku . U nového systému frekvenčního řízení tento problém odpadá, pokud by provozovatel chcete přejít na jiný nebo nový druh materiálu, požadovaná rychlost lze nastavit pomocí ovládání stroje.

Kromě toho jde směr otáčení kartáčů měnit přímo. To zmenšuje prostoje a tím zvyšuje kapacitu stroje.

Přímý pohon střešních a bočních kartáčů myčky tedy umožňuje:

• O 10–30 % nižší spotřebu energie díky lepší energetické účinnosti pohonů (v závislosti na materiálu kartáčů) • Variabilní rychlost mytí automobilu • Lepší mycí schopnosti • Střešní válec vždy optimálně osušen, bez kapající vody • Myčka může být provedena s každým mycím materiálem • Rychlejší a přesnější řízení přítlaku odstraněním rušení přenosu.

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Mitsubishi Motors Česká republika
Mercedes-Benz
Mitsubishi Motors Česká republika
auto MOTOL BENI a. s.
Auto Fit, spol. s r.o.