AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
BusPoint
Iveco Czech Republic, a.s.
Mercedes-Benz


Nová aplikace Bosch fun2drive: diagnostika v telefonu

Použití jako rozšířený palubní počítač se zajímavými cestovními daty. Sledování důležitých dat motoru na cestách v reálném čase. Načtení paměti chybových hlášení prostřednictvím rozhraní OBD.

Řidiči si mohou s chytrým telefonem a novou bezplatnou aplikací fun2drive od společnosti Bosch načíst na cestách kódy chybových hlášení prostřednictvím rozhraní palubního diagnostického systému OBD vozidla a přímo je předat servisu. Aplikace kromě toho zaznamenává zajímavá cestovní data a ukazuje mnoha aktuálních provozních dat motoru. Chytrý telefon se tak stává rozšířeným palubním počítačem.

Novou aplikaci fun2drive od společnosti Bosch lze stáhnout na portálu Google Play Store pro přístroje s operačním systémem Android. Verze pro Apple iPhone bude následovat. Aplikace fun2drive dokáže načíst data u všech vozidel, která disponují diagnostickým rozhraním kompatibilním se standardem OBD II.

Vozidla evropských a asijských výrobců, poháněná zážehovým motorem, jsou vybavována rozhraním OBD II od roku 2001, verze se vznětovým motorem ho mají od roku 2004. Výbava amerických vozů zahrnuje tento prvek již od roku 1996. Pro přenos dat OBD do chytrého telefonu je nezbytný adaptér OBD II kompatibilní s Bluetooth, který lze zakoupit v obchodní síti. Data jsou přenášena do aplikace fun2drive prostřednictvím Bluetooth.

Sdílení cestovních dat s přáteli na Facebooku

S aplikací fun2drive od společnosti Bosch lze zaznamenávat cestovní data, jako je například ujetá vzdálenost nebo průměrná a nejvyšší rychlost, a okamžitě je sdílet s přáteli na Facebooku. Právě tak lze v reálném čase vyhodnocovat aktuální provozní data motoru, jako jsou otáčky, teplota oleje, spotřeba paliva nebo barometrický tlak vzduchu. Prostřednictvím diagnostické funkce aplikace může řidič načíst obsah paměti chybových hlášení a nechat si zobrazit význam jednotlivých chybových kódů. Kromě toho je do služby integrováno vyhledávání nejbližšího servisu Bosch Service s možností zaslání chybových kódů po internetu a telefonní konzultace se specialistou. Díky volbě okamžitého a přímého stanovení konkrétního termínu pro údržbu nebo opravu v servisu bude pro zákazníky vyhledání kompetentní a rychlé pomoci ještě jednodušší a pohodlnější.

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Toplac s.r.o.
Mercedes-Benz
Mitsubishi Motors Česká republika
Interaction s.r.o.
Auto Fit, spol. s r.o.