AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
BusPoint
Interaction s.r.o.
Iveco Czech Republic, a.s.


Arriva kupuje společnost CUP TOUR Bus

Arriva posiluje své působení ve Středočeském kraji.

Arriva Praha s.r.o. se k 1. březnu 2014 stala jediným akcionářem společnosti CUP TOUR bus, s.r.o. a posiluje tak své postavení na trhu autobusové dopravy v regionu středních Čech a spojení mezi Prahou a Příbramí. CUP TOUR bus bude k 1.7.2014 plně integrován do Arriva Praha. Všechny stávající linky zůstávají zachovány.

„Akvizice CUP TOUR busu je dalším krokem k posílení a rozvoji našeho působení v Středočeském kraji a jeho spojení s hlavním městem Prahou. Tento region je pro nás důležitý, což ostatně potvrzuje i loňská akvizice společnosti Probo Bus,“ říká Daniel Adamka, generální ředitel Arriva v České republice.

CUP TOUR bus, s.r.o. zahájil svoji činnost v roce 1997. Zajišťuje primárně veřejnou linkovou autobusovou dopravu mezi Příbramí a Prahou a dále poskytuje služby cestovního ruchu.

O skupině Arriva

Arriva v České republice provozuje téměř 2000 autobusů a 5 vlaků a zaměstnává přes 3200 zaměstnanců. Celkový obrat skupiny převyšuje 4 miliardy korun. Hlavní činností skupiny je linková autobusová doprava. Na trhu pravidelné osobní autobusové dopravy v České republice zaujímá Arriva vedoucí postavení. Ročně přepraví 120 milionů cestujících. Arriva je také provozovatelem osobní železniční dopravy.

Arriva v Česká republice je součásti skupiny Arriva, jedné z největších dopravních společností v Evropě, která zaměstnává 56 000 lidí a ročně přepraví více než 2,2 miliardy cestujících ve 14 evropských zemích.

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




auto MOTOL BENI a. s.
BOSCH
Mitsubishi Motors Česká republika
Scania Czech Republic s.r.o.
Toplac s.r.o.