AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Iveco Czech Republic, a.s.
Interaction s.r.o.
Auto Fit, spol. s r.o.

Kde se právě nacházite:  > Úvodní­ stránka  > Auto - magazín  > Nissan boduje na všech frontách

Nissan boduje na všech frontách

Zatímco v České republice má japonská automobilka největší autosalon v Evropě, na domácím trhu úspěšně přijímá objednávky na supersportovní model GT-R. Kvóty přitom již skoro překročily odhady na příští rok.

Nissanu se v poslední době daří více než kdy předtím. Model Qashqai se stal celosvětovým bestsellerem, jehož úspěch nečekala dokonce ani samotná automobilka, a proto se kupříkladu na dieselové verze čeká až půl roku. Zkrátit tyto lhůty by měl pomoci nový dealer, společnost Autec Group, která minulý pátek otevřela největší evropský autosalon Nissanu. V rámci slavnostního otevření byl navíc představen i koncept Mixim, který byl ještě nedávno ozdobou stánku automobilky ve Frankfurtu.

Je to přitom vůbec poprvé, co se koncepční vůz dostal z autosalonu tak rychle do showroomu prodejce, i když pouze pro statickou prezentaci. Mezi ostatními modely se ale rozhodně neztratil, přestože reprezentativní prostory, které vznikly přebudováním bývalého supermarketu Billa, nyní nabízejí zákazníkům plochu 1.200 metrů čtverečních. Na ní se představují jak osobní, tak i nákladní vozy značky, bohatá nabídka příslušenství a kvalitní servisní zázemí.

Dost možná se tak právě zde bude servisovat supersportovní model GT-R, který vyžaduje zvláštní střediska a speciálně vyškolený personál. Do prodeje by se tento nástupce legendárního Skylinu měl dostat až 6. prosince letošního roku, ovšem již nyní má automobilka k dispozici 2.200 závazných předobjednávek. Přitom odhady prodeje na rok 2008 činí 2.800 kousků, což prakticky znamená, že Nissan GT-R je na dalších pár let dopředu vyprodaný. Ostatně, za cenu pohybující se okolo 2,5 milionu korun se není čemu divit.

Autor: P2P

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




KIA MOTORS CZECH s.r.o.
auto MOTOL BENI a. s.
Mitsubishi Motors Česká republika
Siems & Klein
Scania Czech Republic s.r.o.