AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Auto Fit, spol. s r.o.
Iveco Czech Republic, a.s.
Scania Czech Republic s.r.o.


Ode dneška platí nová dálniční známka

Cena 1.000 korun, platnost 14 měsíců, takový je důsledek změn pro rok 2008. Pro majitele nově zakoupených vozů tak zvýšení poplatku není až tak drastické.

Pokud jste si dnes zakoupili dálniční známku na rok 2008, pak můžete veškeré dálnice a rychlostní komunikace České republiky legálně používat po dobu neuvěřitelných 14 měsíců. Oproti loňskému roku došlo k podražení na 1.000 korun, díky přepočtu na počet kilometrů však není navýšení tak výrazné, neboť v letošním roce bylo otevřena řada nových dálničních úseků. Prodejci kuponů jsou navíc dostatečně zásobeni, tudíž by se neměla vyskytnout stejná situace jako na počátku loňského roku, kdy nebylo možné dálniční známku sehnat.

Následně se objeví také měsíční kupony, jejichž cena narostla od loňska o 30 korun na 330 Kč. Nákladní vozidla od 3,5 do 11,99 tuny pak mají roční kupon za 8.000 korun, měsíční je vyjde na 2.000 Kč. Pro všechny ovšem platí, že pokud policie přistihne řidiče bez platné známky, může mu udělit blokovou pokutu až 5.000 korun.

Autor: P2P

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Toplac s.r.o.
Interaction s.r.o.
Standox
Mitsubishi Motors Česká republika
Mitsubishi Motors Česká republika