AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
ContiTrade Services s.r.o.
Auto Fit, spol. s r.o.
Mercedes-Benz


Brabus předefinoval Mercedes SLR Roadster

Může být supersport s třícípou hvězdou na kapotě ještě exkluzivnější a sportovnější? Německá tuningová firma dokázala, že opravdu může.

Rychlost, s jakou některé tuningové firmy zvládají upravit novinku na automobilovém trhu, je v mnoha případech skutečně obdivuhodná. Vemte si takový Brabus a Mercedes-Benz SLR McLaren Roadster. Tenhle německý supersport se ještě pomalu ani neobjevil v prodeji a už jsou na něj nabízené tuningové sady zvyšující výkon, zlepšující vzhled a upravující jízdní vlastnosti. Tedy v případě, že se díváte do katalogu Brabusu, který pro otevřené SLR již má v nabídce upravený přední nárazník (tvar byl vyladěn v aerodynamickém tunelu) a zadní difuzor, stejně jako leštěná vícedílná dvacetipalcová kola Monoblock VI.

Na nich jsou oblečené pneumatiky Pirelli či Yokohama o rozměru 255/30 ZR20 vpředu a 305/25 ZR20 vzadu. Aby bylo zamezeno jejich výraznému prokluzu, dodal Brabus také speciální samosvorný diferenciál nabízející míru uzávěry až 40 procent. Upravený roadster tak lépe může přenést na silnici sílu motoru, který byl rovněž modifikován. Z 5,5litrového osmiválce doplněného kompresorem dokázal Brabus dostat o 24 koní navíc, díky čemuž nyní na zadní nápravu směřuje stádečko 650 koňských sil. Znamená to zrychlení z klidu na sto za 3,6 s a nejvyšší rychlost 337 km/h.

Úpravce rovněž nezapomněl ani na úpravu interiéru, kde se nově nachází karbonová palubní deska, středová konzole a dveřní panely, s čímž efektivně kontrastuje rudé kožené čalounění. Jeho vzor stál Brabus neskutečné úsilí, vždyť jen na prošívání bylo potřeba 7.800 metrů nitě. Cena celkové úpravy v eurech je ale ještě vyšší.

Autor: P2P

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




KIA MOTORS CZECH s.r.o.
Interaction s.r.o.
Mercedes-Benz
BOSCH
Scania Czech Republic s.r.o.