AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Interaction s.r.o.
Siems & Klein
Scania Czech Republic s.r.o.


Lexus LS600h překonal veškerá očekávání

Když šel první hybridní luxusní sedan do prodeje, řada lidí byla ohledně jeho osudu skeptická. Výsledek ale předčil i ty nejodvážnější vize automobilky.

Hybridní limuzína od Toyoty (pardon, od Lexusu) za 3 miliony korun? To je snad nějaký vtip, říkal ještě v červnu letošního roku téměř každý člověk na planetě. Dokonce i sama automobilka byla ohledně svého nejprestižnějšího modelu tak trochu skeptická a počítala, že prodá maximálně 2.000 kusů do roka. Jenže ještě před uvedením na trh dorazilo 1.650 předobjed­návek, což znamenalo dosažení prakticky celého ročního odbytu. A situace se do konce října změnila ještě více, Lexus totiž prodal již 6.093 kusů, tedy kvótu, které měl dosáhnout za tři roky.

Co stojí za náhlým zájmem přitom neví ani sama automobilka, experti ale odhadují, že Lexus LS600h se stal stejným fenoménem jako Toyota Prius. Přestože jeho spotřeba paliva již není tak působivá jako u průkopníka hybridních vozů, jeho přínos životnímu prostředí je nezpochybnitelný. Audi, BMW a Mercedes-Benz tak mají rázem problém, který není tak snadné vyřešit.

Autor: P2P

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Mitsubishi Motors Česká republika
BOSCH
Standox
Scania Czech Republic s.r.o.
Auto Fit, spol. s r.o.