AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Scania Czech Republic s.r.o.
Iveco Czech Republic, a.s.
BusPoint


Hyundai Genesis sedan: Nečekané odhalení

Nová vlajková loď korejské automobilky se veřejnosti měla předvést až za měsíc v Detroitu. Únik informací však přiměl vedení značky k oficiálnímu představení. Na co se tedy můžete těšit?

Je to především čelní maska, která na novém sedanu Hyundai Genesis zaujme nejvíce. Studie tohoto vozu byly totiž vybaveny řadou horizontálních i vertikálních lamel, ale teprve koncept představený v New Yorku naznačil, jakým směrem se hodlá automobilka vydat. Vzorem se zřejmě stalo nejnovější zpracování třídy S od Mercedesu, značka s třícípou hvězdou ve znaku ale není jedinou laťkou, kterou hodlají Korejci přeskočit.

Genesis by totiž měl být vybaven otočným ovladačem ve stylu i-Drive (BMW), úroveň výbavy by se pak měla pohybovat někde mezi Lexusem a Cadillacem. Znamená to tedy kvalitu Japonců, ale množství Američanů. Týká se to i pohonného ústrojí, které by mělo dosahovat výkonu 375 koní. Postarat se o ně má nový 4,6litrový vidlicový osmiválec, výkon bude přenášen pomocí šestistupňové automatické převodovky.

Veřejnosti by se tento vrchol nabídky korejské automobilky měl opravdu ukázat v Lednu v Detroitu, kde se na stánku Hyundaie objeví i „levnější“ varianty se šestiválci 3,3 l a 3,8 l.

Autor: P2P

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Mercedes-Benz
Interaction s.r.o.
Siems & Klein
Iveco Czech Republic, a.s.
Mitsubishi Motors Česká republika