AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Interaction s.r.o.
Mercedes-Benz
Siems & Klein


Lexus LF-A pokračuje v odhalování

Na autosalonu v Detroitu se poprvé ukázala otevřená varianta prvního supersportu od Lexusu. Pod kapotou se ovšem nic neměnilo, což znamená, že 500koňový motor V10 bude realitou.

Premiéra produkční verze supersportovního Lexusu LF-A se začíná čím dál tím více blížit a japonská automobilka proto využívá každé příležitosti, jak o sobě dát pěkně vědět. Nyní se jí to podařilo s novou otevřenou variantou, která dává ještě více vyniknout překrásnému interiéru, kterým je Lexus proslulý. Venkovní design pak odpovídá nejnovějšímu stylistickému směru automobilky zvanému L-Finesse, oproti kupé však roadster dostal zadní křídlo vysunující se podle rychlosti vozu.

Ta by podle výkonu motoru měla zcela jistě překročit 300 km/h, stejně jako u kupé je totiž pohonnou jednotkou vidlicový desetiválec o objemu pěti litrů a výkonu 500 koní. Řadit se bude pádly pod volantem, přičemž protáčet budete moci zadní dvacetipalcové pneumatiky o rozměru 305/30 R20. Teď už jen stačí, aby začal další autosalon, na kterém zřejmě již Lexus oznámí, kdy se LF-A (jak v otevřené, tak i v uzavřené verzi) dostane do prodeje a za kolik.

Autor: P2P

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Interaction s.r.o.
BOSCH
Mitsubishi Motors Česká republika
KIA MOTORS CZECH s.r.o.
Auto Fit, spol. s r.o.