AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Iveco Czech Republic, a.s.
Interaction s.r.o.
Mercedes-Benz

Kde se právě nacházite:  > Úvodní­ stránka  > Auto - magazín  > Nový VW Passat CC

Nový VW Passat CC

Německé automobilky opět jiskří rivalitou. Důkazem je jejich útok na segment čtyřdveřových kupé, ke kterému se nyní přidává i Volkswagen.

Čtyřdvéřové kupé Mercedes-Benz CLS mělo neskutečný úspěch, čehož si samozřejmě kromě veřejnosti povšimla i řada automobilek. Díky tomu se tak v nejbližších letech dostanou na trh takové skvosty jako Porsche Panamera nebo Aston Martin Rapide. Čí případně nový Volkswagen Passat CC, který sice bude hrát v trochu nižší lize než druzí dva jmenovaní, nicméně v rámci prodejů je v pohodě překoná. Koncern VW Group totiž svůj nový model vybavil nejenom novým vzhledem, ale i novými technologiemi.

Mezi ně spadá sada senzorů napojených jak na parkovací asistent, tak i na bezpečností prvek upozorňující na nechtěné opuštění „svého“ pruhu na silnici. Nový je také systém dynamické kontroly jízdy (DDC neboli Dynamic Drive Kontrol) umožňující nastavení vozu ve třech úrovních, a to comfort, normal a sport. Volkswagen vybavil Passat touto technologií především kvůli vlajkové lodi, modelu vybaveném 3,6litrovým motorem V6 o výkonu 300 koní, který je schopný dosprintovat z klidu na stovku za pouhých 5,6 s.

V nabídce Passatu CC, který je o 50 mm nižší než běžná verze, ale nebudou chybět další známé motory Volkswagenu. Půjde o dvoulitrový turbodiesel naladěný na 140 a 170 koní, zatímco v rámci benzinových pohonných jednotek bude vrcholný šestiválec doplňovat 1.8 TSI a 2.0 TSI. Výroba bude probíhat v Edenu, na český trh se vůz dostane v polovině tohoto roku. Ceny a výbava však zveřejněny ještě nebyly.

Autor: P2P

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Mitsubishi Motors Česká republika
Mercedes-Benz
BMW Group Česká republika
Scania Czech Republic s.r.o.
Interaction s.r.o.