AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
ContiTrade Services s.r.o.
Siems & Klein
BusPoint

Kde se právě nacházite:  > Úvodní­ stránka  > Auto - magazín  > Mercedes-Benz: Dvojitý úder

Mercedes-Benz: Dvojitý úder

Takřka současně se na scéně objevují dvě nové trojcípé hvězdy. Jednou z nich je inovovaný model SL, tou druhou pak zbrusu nové CLC Coupé.

Letos na jaře nehodlá jedna z největších německých automobilek ponechat nic náhodě, proto se připravuje k drtivému útoku na všech frontách. Do boje o zákazníky velkých kupé-kabrioletů se tak vydává Mercedes-Benz SL, který rozhodně nejde cestou nenápadných faceliftů. Nový model si totiž od starého rozhodně nespletete, po uhlazených liniích totiž přicházejí ostřejší hrany a výraznější agresivita. Boční profil zůstal zachován, ale linie směřující od výdechů za předními koly a navazující na zadní nárazník pořádně nabrala co do objemu.

Narostly také výkony motorů, ačkoliv základem stále zůstává šestiválcový motor o výkonu 231 koní, který najdete v provedení SL 280. Novinkou u verze SL 350 je ale vidlicový šestiválec naladěný na 316 koní, s nimiž zvládne Mercedes sprint 0–100 km/h za 6,2 s, tedy o nějaké čtyři desetinky sekundy rychleji než v předchozím provedení. Na vrcholu pak budou stát modely SL 500 o výkonu 388 koní a SL 600, jenž svému majiteli díky dvojici turbodmychadel umožní pravou nohou ovládat až 517 koňských sil. Podle očekávání se během několika málo měsíců objeví i verze AMG, na jejich přesné specifikace si ale budeme muset počkat.

To ale není případ nového CLC Sports Coupé, které se tak stává vstupním vozem do široké nabídky kupátek Mercedesu. V nabídce bude mít čtyři čtyřválcové a dva šestiválcové motory s výkonovou škálou od 122 až do 272 koní, čtyřválce přitom budou spřažené s šestistupňovým automatem, šestiválce dostanou sedmistupňovou převodovku 7G-TRONIC. Nové CLC přitom hodlá zaujmout i praktiky, proto má předesignovanou záď se zavazadlovým prostorem o objemu až 1.100 litrů. Objednat si ho můžete prakticky již nyní, první vozy by totiž měly dorazit již na začátku léta.

Autor: P2P

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




BMW Group Česká republika
KIA MOTORS CZECH s.r.o.
Iveco Czech Republic, a.s.
Siems & Klein
Scania Czech Republic s.r.o.