AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Interaction s.r.o.
Scania Czech Republic s.r.o.
Auto Fit, spol. s r.o.


Dodge Challenger SRT8: Už zase skáču (přes kaluže)

Legendární americký pony car se objevuje na scéně ve své nejnovější reinkarnaci. Sazkou na jistotu je pak motor HEMI o výkonu 425 koní pod kapotou.

Jak to vypadá, americký Dodge začal vyrábět automobily určené jen pro klukovské pobavení, jak jinak si vysvětlit veškerá ta oficiální videa a fotografie, na kterých nový Challenger SRT8 pálí zadní gumy na počkání, skáče z jednoho kopce na druhý a na mokru předvádí neskutečně zběsilé smyky. Ostatně, sama automobilka uvádí, že každý vůz v sobě bude mít závodní kořeny, ovšem kombinované s platnou poznávací značkou. Návrat legendy po 35 letech tak vychází na jedničku s hvězdičkou, a to dokonce ještě předtím, než by v něm kdokoliv jel.

Prodej ve Spojených státech je ohlášen na letošní jaro, v Evropě by mohl být do konce roku. Dá se ale očekávat, že se poněkud zvýší americká cenovka vycházející v přepočtu na 690.000 korun. I s homologací byste se ovšem mohli vejít do milionu, což je velmi slušná suma za ikonu, která má pod překrásně tvarovanou kapotou 6,1litrový vidlicový osmiválec HEMI o výkonu 425 koní a točivém momentu 570 Nm. Díky tomu by měl zrychlit z klidu na stovku za pouhých pět sekund, na 160 km/h pak za 17 s. Pokud se s ním hodláte zapsat na závody dragsterů, pak by vás rovněž mohlo zajímat, že čtvrtmíli udělá pod 14 sekund, na zabrzdění z rychlosti 100 km/h by mu pak mělo stačit 36 metrů.

K mání bude Dodge Challengere prozatím ve třech barevných provedeních, patrně nejčastěji budeme ale vídat oranžovou HEMI, o něco méně pak stříbrnou metalízu nebo perlově černý krystalický lak. Každá verze dostane po páru dveří, číslované plaketce nebo karbonových pruzích na kapotě. Tohle léto by mohlo být zajímavé.

Autor: P2P

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Interaction s.r.o.
Standox
Mitsubishi Motors Česká republika
Auto Fit, spol. s r.o.
Scania Czech Republic s.r.o.