AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Scania Czech Republic s.r.o.
Iveco Czech Republic, a.s.
ContiTrade Services s.r.o.


Automechanici ze znojemské Přímky na stáži v Rakousku

V rámci programu Erasmus+ měli žáci třetího ročníku oboru Automechanik Maxmilian Jelen a Zdeněk Ryšavý možnost strávit tři týdny v dolnorakouské partnerské škole LBS Eggenburg.

Automobilní škola, ve které se učí žáci oborů Automechanik a Autokarosář, je výborně vybavena zejména po odborné stránce.

„Zaujalo mě, co všechno tato rakouská škola poskytuje svým učňům. Mají tu k dispozici 30 vlastních automobilů, na kterých se žáci učí, 14 elektrotechnic­kých laboratoří, 29 dílen a spoustu panelů na diagnostiku a opravu jednotlivých částí automobilu. Systém učňovského školství v Rakousku se mi také moc líbí. Ve škole totiž pobývají pouze 10 týdnů a zbytek roku pracují ve svých mateřských firmách, které jim vzdělání platí. Žáci tak mají jistotu budoucího zaměstnání,“ hodnotí stáž Maxmilian Jelen.

Max se Zdeňkem pracovali ve značkovém servisu Iveco, ubytováni byli na internátě školy. Ve volném čase měli možnost prohlédnout si celou školu i město Eggenburg. Navštívili také Vídeň a Krems. Pobyt se jim započte jako odborná praxe a zapíše do Europassu. Načerpali spoustu nových zkušeností a měli skvělé zážitky.

„Kromě pracovních povinností jsme navštívili i kulturní památky a prohlédli si třeba i pěkné veterány v muzeu s krásným názvem Nostalgiewelt. V hlavním městě Rakouska Vídni jsme viděli Hofburg, Stephansdom, Burgtheater či operu. Moc pěkné byly vánoční trhy před radnicí, návštěva střelnice a také výlet do města Krems. Tato stáž byla velice zajímavá, přinesla nám spoustu odborných poznatků a také procvičení jazykových dovedností,“ shrnuje nově získané zkušenosti další z účastníků stáže Zdeněk Ryšavý.

Autor: Mgr. Kateřina Kotoučová

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Toplac s.r.o.
KIA MOTORS CZECH s.r.o.
Mercedes-Benz
Auto Fit, spol. s r.o.
BOSCH