AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Auto Fit, spol. s r.o.
Mercedes-Benz
ContiTrade Services s.r.o.


Bosch spouští druhý ročník Mechathonu

Soutěž pro vysokoškoláky a fanoušky robotiky a nových technologií.

Na pět desítek studentů si o víkendu 2. a 3. března 2019 vyzkouší řešení úkolů v oblasti robotiky a automatizace. Akce se v rámci druhého ročníku projektu Mechathon bude konat v pražském Startup Marketu. Pro studenty je to příležitost poznat speciální technologie a společně během dvou dnů v týmech vyřešit zadaný úkol. Setkání strojařů, vývojářů a nadšenců pro nové technologie pořádá společnost Bosch.

V loňském roce byl o tento projekt mezi studenty technických škol velký zájem. Vstupenky na Mechathon se vyprodaly během několika dní. Tento projekt je obdobou tzv. hackathonů, v nichž soutěžící během omezeného času (24–48 hodin) intenzivně spolupracují a hledají inovativní řešení zadaného softwarového úkolu. Mechathon je otevřený pro všechny studenty technických oborů, strojních fakult a pro fanoušky robotiky.

„Naším cílem je oslovit šikovné studenty a studentky se zájmem o mechatroniku a umožnit jim získat novou a praktickou zkušenost pod vedením mentorů, kteří se tématu věnují v praxi,“ říká Milan Šlachta, reprezentant Bosch Group v České republice. Studenti mají výjimečnou příležitost poznat nové technologie a zároveň vytvořit unikátní řešení. Účastníci během soutěže využijí nejen své znalosti, ale také kreativitu a schopnosti týmové spolupráce.

Součástí akce jsou tematické workshopy a přednášky týkající se analýzy dat ve výrobě, 3D tisku či rozšířené a virtuální reality ve výrobní praxi. Nejúspěšnější týmy zároveň obdrží hodnotné ceny, vítězové se mohou těšit například na dron.

Více informací o Mechathonu naleznete na webových stránkách soutěže, kde se od 14. ledna 2019 můžete do soutěže také přihlásit.

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Iveco Czech Republic, a.s.
Mitsubishi Motors Česká republika
Toplac s.r.o.
KIA MOTORS CZECH s.r.o.
Mercedes-Benz