AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Auto Fit, spol. s r.o.
Mercedes-Benz
BusPoint


Den otevřených dveří v Mladé Boleslavi

ŠKODA AUTO Střední odborné učiliště ukáže rozmanité možnosti vzdělávání v rámci Dne otevřených dveří.

Již více než 90 let poskytuje ŠKODA AUTO ve svém podnikovém učilišti vzdělání žákům i talentovaným zaměstnankyním a zaměstnancům. S vlastním centrem robotiky, jazykovým centrem a moderními učebnami IT je ŠKODA AUTO Střední odborné učiliště v Mladé Boleslavi jedním z nejprogresiv­nějších svého druhu. V rámci Dne otevřených dveří se ve středu 13. února 2019 mohou návštěvníci osobně seznámit s vybavením a možnostmi vzdělávání.

Mezi 12. a 16. hodinou jsou pro hosty otevřené laboratoře, dílny, učebny a jídelna firemního učiliště. V rámci doprovázených prohlídek získají návštěvníci přehled o zařízení školy a tamních možnostech vzdělávání.

Bohdan Wojnar, člen představenstva společnosti ŠKODA AUTO, zodpovědný za oblast řízení lidských zdrojů, vysvětluje: „I v tomto roce otevíráme s velkým potěšením naše dveře pro všechny návštěvníky. Srdečně zveme potenciální nové žákyně, žáky a studenty a velice rádi jim ukážeme, jaké možnosti pro profesní i osobní rozvoj jim můžeme nabídnout. Vzdělání na našem podnikovém učilišti je vynikajícím startem kariéry v automobilovém průmyslu.“

Žáci na ŠKODA AUTO Středním odborném učilišti v Mladé Boleslavi absolvují tříleté nebo čtyřleté studium ukončené výučním listem nebo maturitní zkouškou. Důraz je kladen na špičkové vzdělání v technických oborech se zvláštním zaměřením na inovativní technologie. Vzdělávací institut chce rozvíjet především experty ve strojírenských a elektronických profesích, které jsou ve ŠKODA AUTO velice žádané. Podnikové učiliště v současnosti nabízí 13 studijních programů. Studenti mohou dále prohloubit své odborné znalosti ve třech nástavbových studijních programech na ŠKODA Akademii. Podnikové učiliště patří k Akademii založené v roce 2013. Tam mohou rozšířit své znalosti kromě studentů také zaměstnanci ŠKODA AUTO.

Vzdělávací koncept vychází z nejmodernějších didaktických poznatků a učebních a samostudijních materiálů. ŠKODA AUTO přitom sází na duální vzdělávání a obsah studia se jednoznačně zaměřuje na profesní požadavky. V rámci individuální praxe si žáci prohlubují a upevňují znalosti získané ve výuce.

Vyvrcholením praktické činnosti je vývoj vlastního žákovského vozu v rámci projektu Azubi Car. Skupina talentovaných žáků dostane šanci pracovat jako „opravdový“ designér vozu, kdy pod vedením svých lektorů vyvíjí a vyrábí svůj vysněný vůz na bázi aktuálního modelu ŠKODA. Projektem Azubi Car podtrhuje český výrobce automobilů vysokou kvalitu odborného vzdělávání.

První žákovský vůz byl prezentován v roce 2014. V roce 2018 přišel pátý unikát v podobě vozu SUNROQ. Čtyřmístné SUV s otevřenou karoserií vycházelo z kompaktního modelu SUV ŠKODA KAROQ. Na voze SUNROQ pracovalo 23 studentů ve věku 17 až 20 let po dobu celkem osmi měsíců. Také u probíhajícího šestého projektu Azubi Car poskytnou budoucím automobilovým odborníkům podporu nejen jejich učitelé, ale i odborníci z podnikových oblastí technického vývoje, designu a výroby.

Žáci ve vyšších ročnících absolvují pravidelnou praxi v podniku, kde si prohlubují své znalosti a seznámí se s možným budoucím pracovištěm. Studium na podnikovém učilišti ŠKODA je pro žáky bezplatné a za práci vykonávanou v rámci výuky dostávají finanční odměnu. Po úspěšném ukončení studia jim společnost ŠKODA AUTO garantuje nabídku pracovního místa.

ŠKODA AUTO klade velký důraz na špičkové a kvalifikované vzdělávání a i další vzdělávání svých zaměstnanců. Již od roku 1927 provozuje český výrobce vlastní podnikové učiliště v Mladé Boleslavi. Od té doby zde absolvovalo vzdělání celkem 22 900 žákyň a žáků. Aktuálně se zde připravuje celkem 900 začínajících automobilových specialistů na své budoucí pracovní úkoly ve společnosti ŠKODA AUTO, mezi nimi je 12 procent dívek.

Firma ŠKODA AUTO v uplynulých letech své podnikové učiliště rozsáhle modernizovala a do přestaveb a novostaveb, jakož i do moderních výukových technologií, investovala 260 milionů korun. Od roku 2017 jsou tam tak k dispozici například robotické centrum, multifunkční sál, učebny IT a jazykové centrum.

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Auto Fit, spol. s r.o.
Interaction s.r.o.
Toplac s.r.o.
Iveco Czech Republic, a.s.
BOSCH