AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
BusPoint
ContiTrade Services s.r.o.
Interaction s.r.o.


Bosch uspořádal druhý ročníku Mechathonu

Padesát studentů se zúčastnilo druhého ročníku Mechathonu pořádaného společností Bosch.

O uplynulém víkendu se v pražském StartUp Marketu uskutečnil již druhý ročník soutěže Mechathon pořádaný společností Bosch. Padesát studentů a studentek technických vysokých škol, rozdělených do deseti týmů, pracovalo na zadaném úkolu z oblasti robotiky a logistiky nepřetržitě 28 hodin. Vítězem se stal tým studentů z ČVUT a VUT.

Sestavit a naprogramovat autonomního robota, který je schopen vyskladnit zboží z kamionu do chytrého skladu a následně jej dovést na výrobní linku. To byl úkol pro padesátku studentů a nadšenců do robotiky. Účastníci měli na vyřešení úkolu 28 hodin, většina týmů proto nešla ani spát a pracovala celou noc.

„Těší mě obrovský zájem studentů o Mechathon. Jejich nadšený přístup k řešení úkolu je pro nás vždy inspirující. Bosch celosvětově podporuje technické vzdělávání studentů a jsem rád, že díky Mechathonu získají další zkušenosti,“ říká Milan Šlachta, reprezentant Bosch Group v České republice.

Oproti prvnímu ročníku se akce zúčastnilo o 12 studentů více. Příjemnou změnou bylo také dvojnásobné zastoupení dívek na stupních vítězů. „Mechathon bych doporučila všem studentům techniky. Rozšířil mi obzory a naučil mě spolupráce v týmu. Vděčná jsem hlavně za všechny získané praktické zkušenosti,“ prozradila Viola Vrbová, studentka ZČU v Plzni, jejíž tým se umístil na třetím místě.

Vítězem Mechathonu se stal tým složený ze studentů ČVUT, VUT a VOŠ Písek. Porotu přesvědčilo především technické zpracování robota a inovativní přístup k řešení celého úkolu. Na druhém místě se potom umístila skupina zástupců z ČVUT, VUT a ČZU a studentka z UJEP. Vítězové si odnesli drony, brýle pro virtuální realitu nebo také 3D pero.

Celý víkend byli na místě odborníci z praxe, kteří poskytovali jednotlivým týmům cenné rady. „Bylo skvělé pozorovat účastníky, jak se snaží přijít s nějakým inovativním řešením. Druhý ročník byl podle mě ještě úspěšnější než ten první,“ říká Jiří Masopust, projektový vedoucí ve společnosti Bosch v Českých Budějovicích.

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Scania Czech Republic s.r.o.
Standox
auto MOTOL BENI a. s.
Mitsubishi Motors Česká republika
Toplac s.r.o.