AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
BusPoint
Scania Czech Republic s.r.o.
ContiTrade Services s.r.o.


Recepci na českém velvyslanectví ve Vídni připravovali studenti ze znojemské Přímky

Počátkem dubna proběhla v sousedním Rakousku třídenní návštěva prezidenta České republiky Miloše Zemana.

Prezident České republiky zahájil návštěvu Rakouska setkáním s krajany a zástupci českých spolků ve Vídni. Na českém velvyslanectví ve Vídni se mimo jiné vyslovil pro to, aby vídeňská radnice finančně podpořila českojazyčnou školu, kterou v rakouském hlavním městě navštěvuje na 600 žáků a studentů a kterou zastřešuje Školský spolek Komenský.

V oficiální části programu se česká hlava státu setkala v Hofburgu se svým rakouským protějškem Alexandrem Van der Bellenem a oba prezidenti se zúčastnili také rakousko-českého podnikatelské­ho fóra.

Příprava slavnostní recepce na českém velvyslanectví byla v režii SOU a SOŠ SČMSD, Znojmo, s.r.o. Studenti druhého ročníku oboru Kuchař – číšník (Semotamová Natálie, Jeřábková Natálie, Kubíčková Kristýna, Bitner Filip) se starali pod vedením Bc. Martina Bendy ve dnech 1. – 4. dubna 2019 o servis a hladký průběh recepce.

Podávala se převážně masová jídla z tradiční české kuchyně. Nechyběla tu ani prezidentova oblíbená šunka od kosti, mix studených omáček, nakládané okurky a cibulky či staročeský Gothaj s cibulí a octem. Pila se dobrá moravská bílá vína. Ze sladkostí to byly žloutkové věnečky a trubičky se šlehačkou od firmy Krábek ze znojemského regionu.

Všichni studenti zaslouží díky za skvěle odvedenou práci a výbornou reprezentaci školy v zahraničí.

Autor: Mgr. Kateřina Kotoučová

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Siems & Klein
KIA MOTORS CZECH s.r.o.
Mitsubishi Motors Česká republika
BMW Group Česká republika
Mitsubishi Motors Česká republika