AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Mercedes-Benz
Siems & Klein
BusPoint


Continental PremiumContact 6 dominuje díky svým vlastnostem i v letošních testech

V testech byla PremiumContact 6 nejčastěji oceňována za nejlepší výkon a ovladatelnost na mokrém i suchém povrchu, komfort, nízkou hlučnost a odolnost vůči aquaplaningu.

Pneumatika Continental PremiumContact 6 stále obsazuje přední příčky v testech letních pneumatik motoristických časopisů celé Evropy. Znovu potvrzuje svoji pověst bezpečné, komfortní a ekologické volby pro letní obutí vozidla.

Letní pneumatika PremiumContact 6 i tento rok potvrzuje své kvality a v testech řady evropských motoristických časopisů obsazuje přední pozice.

Německý magazín Gute Fahrt ji v testu letních pneumatik 2019 označil za velmi dobrou v devíti z deseti testovaných kritérií, obsadila zde první pozici. Test vyzdvihl její vyrovnané vlastnosti, nízkou hlučnost, komfort a dobrý valivý odpor. Testovaným rozměrem byl 225/40 R 18 Y na vozidle VW Golf.

Nejvyšší pečeť si pneumatika PremiumContact 6 odnesla rovněž z testů polského magazínu Motor. Ten ji vyznamenal zejména za nejlepší ovladatelnost na mokré i suché vozovce a za nejlepší komfort.

Ruský časopis Autoreview přidělil pneumatice prvenství hlavně za už vzpomínanou ovladatelnost na mokrém povrchu, za nejlepší výkon na mokré i suché vozovce a taktéž za dobrou odolnost vůči aquaplaningu.

Pneumatiky obstály na výbornou i v testech švédského časopisu Vi Bilägare, který kromě výše zmíněných faktorů pozitivně ohodnotil i snadnou ovladatelnost, tedy klidné reakce pneumatiky na pokyny řidiče.

Pneumatiku otestovali i běžní řidiči

Pro potvrzení výsledků zlepšení životnosti zorganizovala společnost Continental několikaměsíční testování letních pneumatik PremiumContact 6 těmi nejpovolanějšími — běžnými řidiči. Do testu se zapojilo deset řidičů z Česka a Slovenska. Každý z nich musel během letní sezony ujet minimálně 15 000 kilometrů. V průměru testovací jezdci ujeli 28 142 km. Odhad životnosti přední pneumatiky dosáhl 42 359 km a zadní až 97 803 km. Tato čísla mají pouze orientační hodnotu, jelikož měření proběhla na relativně malém vzorku. I přesto zněl závěrečný verdikt jasně: pneumatiky PremiumContact 6 na českých i slovenských silnicích obstály. Testovací jezdci ocenili především jejich vysoký kilometrový výkon, jinak řečeno životnost pneumatik. Pozitivně se vyjádřili i ohledně nízké hlučnosti a skvělé ovladatelnosti.

„Test s běžnými řidiči potvrdil naše odhady a můžeme konstatovat, že pneumatika PremiumContact 6 má velmi dlouhou životnost a výborné vlastnosti. Díky získaným hodnotám jsme se ujistili, že tento model překonal svého předchůdce Conti PremiumContact 5 a podobně i Conti SportContact 5,“ uvádí Aleš Langer z oddělení Zákaznického servisu Continental Barum s.r.o.

PremiumContact 6

Pneumatika PremiumContact 6 přišla na trh jako vylepšený pokračovatel oblíbené řady PremiumContact značky Continental. Vývojáři se při ní zaměřili obzvláště na bezpečnost, na optimalizovanou ovladatelnost a vysokou kvalitu jízdy. „Pneumatika kombinuje maximální bezpečnost s vysokým komfortem, dobrými ekologickými vlastnostmi a přesnými reakcemi na řízení. Výsledkem je zvýšení jízdního výkonu o 15 procent a snížení valivého odporu o pět procent, to vše bez zhoršení bezpečnosti,“ uvádí Juraj Ižvolt, ředitel divize marketing Continental Barum s.r.o.

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




KIA MOTORS CZECH s.r.o.
Iveco Czech Republic, a.s.
Scania Czech Republic s.r.o.
auto MOTOL BENI a. s.
Mitsubishi Motors Česká republika