AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
BusPoint
Siems & Klein
Interaction s.r.o.

Kde se právě nacházite:  > Úvodní­ stránka  > Auto - magazín  > Aktivně do práce

Aktivně do práce

Firma Bosch Diesel s.r.o. opětovně oceněna jako „Cyklozaměstnavatel Jihlavy“.

Sportovní vyžití, podpora zdraví a ještě možnost něco vyhrát: tím vším se vyznačuje iniciativa „Do práce na kole“. V době pořádání akce od 1. května do 31. května 2019 jezdili zaměstnanci firmy Bosch v Jihlavě do práce na kole, a to jak přímo z domu, tak i v kombinaci s veřejnými dopravními prostředky. V rámci vzájemné motivace mohli zaměstnanci vytvářet společné cyklotýmy.

V letošním roce se do cyklosoutěže zapojilo celkem 271 zaměstnanců jihlavské firmy Bosch, kteří sestavili celkem 90 cyklotýmů. I letos se povedlo zapojit nejvíce jezdců a vytvořit nejvíce cyklotýmů a jihlavský Bosch tak v červnu 2019 opět získal ocenění za první místo v kategorii „Cyklozaměstnavatel Jihlavy“. Zaměstnanci firmy jezdili na kole pravidelně každý den. V době akce celkově urazili na cestě do práce 57 586 kilometrů, což odpovídá vzdálenosti, jako by 25krát objeli okolo České republiky.

A jak vypadaly celkové výsledky vnitrofiremní cyklistické soutěže? V kategorii mužů najel nejvíce kilometrů Josef Vítů (1399 km), mezi ženami byla nejúspěšnější Lenka Matějíčková (1127 km). V kategorii cyklotýmů byl nejlepší „Cobram team“ ve složení Josef Vítů, Daniel Kuthan a Petr Vesecký. Tento tým společně najel skvělých 3623 km.

„Letos v květnu jsme to měli hodně náročné. Bylo dost chladno, bez zimních doplňků by jezdit na kole nešlo. Déšť by ani tak nevadil, ale ta zima ano,“ okomentoval nepříznivé počasí během letošní soutěže Josef Vítů. Ten dokázal v předminulém ročníku soutěže najet úctyhodných dva a půl tisíce kilometrů.

Jízdou na kole za čisté ovzduší a životní prostředí

Každý účastník cykloakce si mohl pomocí online aplikace spočítat množství CO2, které ušetřil tím, že nepoužil na cestu do práce automobil. V rámci akce „Do práce na kole“ ujeli účastníci v celé České republice v roce 2019 na 3,6 milionu km, což odpovídá teoretické úspoře 466 tun CO2.

Firma Bosch v Jihlavě se do akce „Do práce na kole“ aktivně zapojuje již od roku 2013. Od tohoto roku získává Bosch v Jihlavě pravidelně ocenění „Cyklozaměstnavatel Jihlavy“, v roce 2014 byla firma Bosch Diesel s.r.o. oceněna ještě navíc titulem „Cyklozaměstnavatel České republiky“.

Přejímání společenské odpovědnosti u firmy Bosch

„Kdo splnil podmínky pro účast, udělal tak něco pro vlastní zdraví a životní prostředí. Cílem akce bylo pomocí každodenního pohybu minimalizovat zdravotní rizika a pomáhat udržovat dobrý zdravotní stav. Rozsah opatření, kterými firma podporuje jízdu na kole, resp. volnočasové aktivity svých zaměstnanců, je různorodý – od poskytnutí převlékacích kabin až po zastřešených odstavných ploch pro kola. Získané ocenění „Cyklozaměstnavatel Jihlavy“ jasně dokazuje, že náš vlastní příspěvek ke zlepšení životního prostředí může prospět nejen našemu zdraví, ale zároveň i celému Kraji Vysočina a městu Jihlava,“ shrnul Ralph Klaus Carle, obchodní ředitel firmy Bosch Diesel s.r.o.

Závod Jihlava

Ve firmě Bosch Diesel s.r.o. pracuje na 4 500 zaměstnanců, vyrábějí se zde vysokotlaká čerpadla pro dieselové motory, tlakové zásobníky a regulační ventily tlaku pro systém common rail. V roce 2011 získala firma prestižní ocenění „Národní cena kvality ČR-Excelentní firma“, v roce 2013 ocenění za prorodinně orientovanou personální politiku firmy „Audit rodina & zaměstnání“, udělované Ministerstvem práce a sociálních věcí České republiky. V prosinci 2018 se firmě opakovaně podařilo získat v renomované soutěži nejlepších českých exportérů „Exportér roku 2017“ první místo v kategorii „Exportér roku Kraje Vysočina s největším objemem exportu za rok 2017“.

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




KIA MOTORS CZECH s.r.o.
auto MOTOL BENI a. s.
Mercedes-Benz
BMW Group Česká republika
Interaction s.r.o.