AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Interaction s.r.o.
Siems & Klein
BusPoint


Bezpečné koupání: 28 vozů Amarok na portugalských plážích

Od roku 2011 bylo zachráněno více než 400 životů.

Volkswagen Užitkové vozy bude po celou letní sezonu znovu dohlížet na bezpečnost na portugalských plážích. Společnost SIVA, portugalský dovozce značky Volkswagen Užitkové vozy, podporuje flotilou 28 vozů Amarok projekt „SeaWatch“, organizovaný portugalským záchranářským sdružením „Instituto de Socorros a Náufragos“.

Záchranářské vozy Amarok se používají na plážích podél portugalského pobřeží a pomáhají při hledání pohřešovaných osob. Vozy, přizpůsobené požadavkům záchranných služeb, jsou vybaveny nejen specifickými systémy pro přepravu záchranářských pomůcek, surfových prken a páteřních desek (speciální nosítka pro záchranu osob s podezřením na poranění páteře), ale také záchrannými vestami, kapesními svítilnami a nouzovým osvětlením. Letošní novinkou ve výbavě všech záchranářských vozů Amarok jsou defibrilátory. Defibrilátor je lékařské zařízení pro ošetření život ohrožujících srdečních arytmií pomocí elektrických pulzů, které může v nouzových případech zachránit život.

Vidlicový šestiválec o výkonu 258 k v kombinaci s pohonem všech kol 4MOTION zajišťuje nejvyšší úroveň trakce v písku. To je důležité, protože pick-upy ujedou každý rok celkem téměř 300 000 kilometrů.

Stejně jako na začátku každé koupací sezony byla flotila Amaroků v roce 2019 kompletně obměněna. Vozy, opatřené nepřehlédnutelnými fóliemi, jsou používány převážně na plážích, které by jinak byly bez trvalého dohledu. „Volkswagen Užitkové vozy touto podporou významně přispívá k bezpečnosti na portugalských plážích,“ říká João Carrilho ze společnosti SIVA, portugalského importéra. Úrazovost na pobřeží Portugalska patří mezi nejnižší na světě, v neposlední řadě i díky flotile vozů Amarok, dodává Carrilho.

Úspěšná kariéra

Amarok se od zahájení projektu „SeaWatch“ v roce 2011 podílel na více než 2100 záchranných akcích. Projekt má v Portugalsku tak dobrou pověst, že dokonce i uživatelé počítačové hry „Grand Theft Auto“ (GTA) navrhli „SeaWatch Amarok“ a přidali tento vůz do hry.

Strážci německého pobřeží Severního moře

„Andělé strážní“ značky Volkswagen Užitkové vozy jsou ve službě také na německých plážích. Od roku 2014 probíhá spolupráce s německou záchranářskou společností DLRG (Deutsche Lebens-Rettungs-Gesellschaft). „S naším vozem Amarok V6 Comfortline jezdíme spolehlivě na plážích a zároveň komfortně na silnicích,“ vysvětluje Nils Stauch, technický provozní manažer společnosti DLRG v St. Peter-Ordingu.

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Iveco Czech Republic, a.s.
Toplac s.r.o.
BOSCH
Interaction s.r.o.
KIA MOTORS CZECH s.r.o.