AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
BusPoint
Mercedes-Benz
Siems & Klein


Toyota představila speciální vozidlo pro olympiádu v Tokiu

Toyota, jakožto celosvětový partner olympijských a paralympijských her, představila nové speciální vozidlo, které usnadní přepravu na nadcházejících Letních olympijských hrách v Tokiu 2020.

Vozidlo je určeno pro sportovce, organizátory, návštěvníky, handicapované nebo starší osoby, těhotné ženy nebo pro rodiny s malými dětmi. Přepraví až šest osob a k dispozici bude 200 těchto elektromobilů s akumulátorovým pohonem.

Pohybovat se bude přímo v dějišti sportovních soutěží, ale i na dalších oficiálních místech, jako je např. olympijská vesnice.

Část vozového parku bude zároveň sloužit na pomoc v nouzi na různých akcích v průběhu celého léta.

Osobní přepravník s názvem APM (Accessible People Mover) bude vyroben ve dvou variantách. Model Basic má tři řady sedadel. Při převozu osob upoutaných na vozík je možné konfiguraci změnit jejich sklopením. Z bezpečnostních důvodů je sedadlo řidiče vyvýšeno a umístěno uprostřed, aby řidič viděl na cestující a mohl řešit jejich individuální potřeby při nastupování a vystupování.

Sedadla pro cestující jsou přístupná z obou stran vozidla, nechybí bezpečnostní tyče po obou stranách, ale ani kotevní desky a rampy pro optimální přístup a přepravu cestujících na vozíku.

Další vozítko nazvané Relief, tedy pomoc v nouzi, má polovinu druhé řady a celou třetí řadu vyhrazenou pro nosítka s možností zajištění. Vozítko bylo zároveň navrženo tak, aby v něm měli místo dva zdravotníci na sedadlech hned vedle nosítek.

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Scania Czech Republic s.r.o.
Iveco Czech Republic, a.s.
Standox
auto MOTOL BENI a. s.
Auto Fit, spol. s r.o.