AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Iveco Czech Republic, a.s.
Mercedes-Benz
Interaction s.r.o.


Na znojemské Přímce pomáhá žákům i učitelům Ámos

Moderní škola má být nejen nositelkou vzdělání a předáváním užitečných informací. Musí být taky zábavná a hravá.

Tyto myšlenky už v 17. století propagoval ve svých spisech Schola ludus (Škola hrou) a Orbis pictus (Svět v obrazech) Jan Amos Komenský. V podstatě šlo o zavedení zajímavějších metod do vyučování.

Právě toto spojení tradičních vyučovacích metod a něčeho nového a zajímavého zaujalo vedení střední školy na Přímětické ulici ve Znojmě. Dnešní mladí lidé čerpají informace především z digitálních médií. Digitální obsah je totiž pro současné děti vysoce atraktivní a aktuální. Dokáže nabídnout přidanou hodnotu, kterou tradiční text na papíře neumí.

„Chceme být moderní školou. Pro zkvalitnění výuky a zároveň pro její oživení o moderní média zakoupila škola dotykovou nástěnku Ámos. Jde o chytrou nástěnku, která přináší informace v elektronické podobě. Díky systému Ámos Vision, který integruje školní systémy jako Bakaláři nebo Škola online, mají studenti aktuální rozvrhy, suplování nebo třeba jídelníčky k dispozici na pár kliknutí. Informace jsou snadno a rychle dostupné, a navíc pomocí technologie, která je baví. Denně se také na digitálních nástěnkách objevují spoty zaměřené na osvětu a prevenci, které se aktualizují každé dva týdny. Díky zajímavým videím se žáci originální formou dozvědí, jak poskytnout první pomoc, pečovat o své zdraví, třídit odpad nebo jak pomoci šikanovanému spolužákovi. To ale není všechno. Ámos umí vyhledat dopravní spojení, zobrazí předpověď počasí nebo studentům pomůže najít praxi či stáž. Je to zkrátka moderní komunikační nástroj pro žáky, zaměstnance školy i návštěvníky,“ vysvětluje ředitel školy Mgr. Libor Hanzal.

Autor: Mgr. Kateřina Kotoučová

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Siems & Klein
Scania Czech Republic s.r.o.
auto MOTOL BENI a. s.
Toplac s.r.o.
Auto Fit, spol. s r.o.