AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Siems & Klein
Interaction s.r.o.
Auto Fit, spol. s r.o.


ID. SPACE VIZZION bude představen na autosalonu v Los Angeles

Žádné emise, maximální variabilita: ID. SPACE VIZZION definuje zcela nový segment elektromobilů.

Volkswagen představí v předvečer autosalonu v Los Angeles (19. 11. 2019) ve světové premiéře studii ID. SPACE VIZZION – vozidlo s nulovými emisemi pro novou éru, nové myšlení a novou mobilitu. ID. SPACE VIZZION je Variant budoucnosti, který kombinuje aerodynamické vlastnosti automobilu kategorie „gran turismo“ s velkorysým vnitřním prostorem SUV. ID. SPACE VIZZION přebírá po stylistické stránce DNA designu rodiny ID. a svým zcela svébytným a progresivním charakterem přináší zcela nové podněty.

„Naší rodinou ID. jsme dosud ukazovali, co je s elektrickým pohonem možné ve všech důvěrně známých automobilových kategoriích. Studií ID. SPACE VIZZION vytváříme nový segment vozidel s výhradně elektrickým pohonem,“ říká Klaus Bischoff, šéfdesignér značky Volkswagen.

ID. SPACE VIZZION vychází z modulární platformy MEB pro vozidla s elektrickým pohonem. Platforma MEB koncernu Volkswagen maximálně využívá technické možnosti elektromobility a zaručuje dlouhý dojezd, dynamické jízdní vlastnosti a zcela novou úroveň digitálního síťového propojení.

Mimořádně pregnantní je čelní a střešní partie studie ID. SPACE VIZZION, která se vyznačuje optimalizovanou aerodynamikou díky důmyslnému usměrňování proudícího vzduchu přídí a střechou. Vzhledem k hospodárnosti systému pohonu a velmi dobrým aerodynamickým vlastnostem umožňuje ID. SPACE VIZZION dojezd až 590 kilometrů (WLTP).

Kompletně digitalizovaná přístrojová deska v interiéru studie definuje nová měřítka intuitivnosti ovládání. Materiály jsou důsledně vyráběny z trvale udržitelných zdrojů. Například „AppleSkin™“ je umělá kůže, obsahující odpad z výroby jablečného moštu.

ID. SPACE VIZZION je studií, a přesto se nejedná o hudbu budoucnosti. Sériová verze bude představena na konci roku 2021 a v různých variantách bude uvedena na trh v Severní Americe, Evropě a Číně.

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Mitsubishi Motors Česká republika
auto MOTOL BENI a. s.
Siems & Klein
Scania Czech Republic s.r.o.
Auto Fit, spol. s r.o.